2010. október 17., vasárnap

Fahéjas-almás muffin

Ma felszabadult egy kis időm, hát nekiálltam sütni. Egy számomra új blogon találtam a receptet, itt. Az enyémbe nem 1/2, hanem 3 púpos kanál fahéj került, és egy kicsit több alma, hogy erősebb legyen az íze.

Eredeti recept:

Hozzávalók:

2 csésze liszt
2 kk. sütőpor
1/2 csésze cukor
1/4 kk. őrölt szerecsendió
1/2 kk. őrölt fahéj
1/2 kk. só
1 csésze tej
1 tojás
1/4 csésze vaj v. margarin
1 csésze reszelt alma

Elkészítés:

Minden hozzávalót összekeverünk egy nagy tálban.Muffinpapírt teszünk a formába és mindegyik mélyedésbe 3 ek. tésztát rakunk. A tetejét megszórjuk fahéjas cukorral. 180°C-on aranybarnára sütjük. (kb. 25-30 perc)

Megjegyzés:

Én a "nedves" és "száraz" hozzávalókat mindig külön edényben keverem össze, és csak a legvégén öntöm egybe az egész masszát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése